Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Botox wist alle emoties

 Jongvolwassenen die voor hun 25ste een botox-behandeling willen ondergaan, zouden hier twee keer over na moeten denken. Want wie voor zijn 25ste al aan de botox gaat, zet volgens Britse onderzoekers een rem op de eigen emotionele ontwikkeling.

 

Dit meldt het medische tijdschrift Journal of Aestethic Nursing.  Mensen die hun gelaat met botox laten behandelen, verlammen alle gezichtsspieren. Niet alleen verdwijnen na behandeling de eigen gelaatsuitdrukkingen, maar zelfs ook de mogelijkheid om zich goed in te leven in anderen. Om de emoties van anderen te begrijpen nemen we onbewust hun gelaatsuitdrukkingen over. Maar na een botoxbehandeling wordt dat een stuk moeilijker en wordt anderen begrijpen plots minder vanzelfsprekend. Dit komt omdat zij ook reageren op de eigen afgenomen gezichtsexpressie. Wie zich laat botoxen, krijgt het dus niet alleen moeilijker om zelf zijn gevoelens uit te drukken, maar ook om anderen te begrijpen. Ze worden dus minder goed begrepen.

Moreel verkeerd
Steeds meer jongvolwassenen laten zich inspuiten met botox. Hierdoor waarschuwt de Britse onderzoekster Helen Collier voor de kwalijke gevolgen ervan. "Wanneer je gelaatsuitdrukkingen wegneemt, zal dat de emotionele en sociale ontwikkeling belemmeren. Deze gevolgen zijn nog te onbekend." Collier wordt bijgestaan door andere vooraanstaande plastisch chirurgen. Zij vinden zelfs dat botox inspuiten bij jongeren moreel verkeerd is.

Diepte van de rimpels
Plastisch chirurgen worden daarom door de Journal of Aesthetic Nursing opgeroepen om een aantal criteria te gebruiken voordat zij overgaan tot een botoxbehandeling. Zo zijn de dikte van de huid, de graad van beschadiging en de diepte van de rimpels de drie belangrijkste punten van aandacht. Toch vrezen andere deskundigen weer dat financieel gewin toch op de eerste plaats blijft komen en dat klinieken daarom botox zullen blijven toepassen, ongeacht de risico's en de leeftijd van de patiënten.

In ons land
Het is niet bekend hoe populair een botox-behandeling in ons land is onder jongvolwassenen. Wel wordt er vaak door de cosmetische arts tot 18 jaar ook toestemming gevraagd aan de ouders. Hoewel dit wettelijk maar tot 16 jaar hoeft.

Bron: Telegraaf

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...