Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Beste lezer,

Deze week viel Juglen Zwaan bijna van zijn stoel toen de kranten kopten dat kankermedicijnen beter worden opgenomen in combinatie met cola. Het is algemeen bekend dat kanker zich voedt met suiker, hoe kunnen wetenschappers nu dit advies naar buiten brengen? Zo zie je maar, dat we de wetenschap niet volledig kunnen vertrouwen en dat we zelf moeten blijven nadenken.

Omdat kankerpatiënten vaak maagbeschermers slikken, wordt er minder maagzuur aangemaakt. Dit kan leiden tot een verminderde opname van voeding en medicijnen. Zure voedingsmiddelen zoals cola kunnen als surrogaat voor maagzuur dienen. Cola heeft een zuurgraad (pH) van 2,6. Waarom wetenschappers cola adviseren is mij een raadsel. Citroensap, gemengd met sap van sinaasappelen of appels heeft een vergelijkbare pH-waarde. Appelazijn is ook extreem zuur en deze alternatieven dragen wel bij aan de gezondheid, in plaats van dat ze roofbouw plegen. Het lijkt wel alsof Big Pharma en de voedingsindustrie nu openlijk de handen ineen hebben geslagen.

Vele mensen in het westen hebben al een tekort aan maagzuur. Het boek Waarom maagzuur gezond is vertelt er alles over. In de eerste plaats hebben we vaak te maken met stress. Door een stressreactie gaat alle energie naar de spieren en niet naar de spijsvertering, waardoor de aanmaak van spijsverteringssappen en enzymen op een laag pitje komt te staan. Door te weinig maagzuur kunnen er onverteerde eiwitten in de darmen komen die de darmwand beschadigen of voor klachten zoals een opgeblazen gevoel zorgen. Voldoende ontspanning is essentieel voor een juist functioneren van ons spijsverteringsstelsel. Te weinig maagzuur kan zorgen voor een overgroei van verkeerde bacteriën in de darmen. Maagzuur vormt namelijk een barrière voor schadelijke bacteriën.

Brandend maagzuur kan ook een reactie zijn op te weinig maagzuur. Vaak wordt het eten dan niet goed in de maag verteerd en gaat het maagzuur op het eten zitten, met brandend maagzuur als gevolg. Veel mensen gaan dan maagzuurremmers slikken. Naast dat deze middelen het probleem verergeren, zit er vaak ook aluminium in deze preparaten. Aangezien aluminium neurotoxisch is, zou ik dit soort medicijnen links laten liggen. Juglen hougt meer van natuurlijke oplossingen. In de eerste plaats raad Juglen je aan om je vaker bewust te ontspannen.

Ook voldoende waterdrinken is van essentieel belang. Tijdens de spijsvertering gebruikt het lichaam liters vocht, onder andere om maagzuur aan te maken. Westerlingen drinken over het algemeen aardig wat vocht, maar vaak in de verkeerde vorm zoals koffie, cola, thee of frisdrank. Deze tellen niet mee, waardoor veel mensen chronisch zijn uitgedroogd en ook minder makkelijk maagzuur aan kunnen maken. Bij een tekort aan maagzuur zou je als quickfix voor de maaltijd wat appelazijn in een glas water op kunnen lossen. Zo help je de maag een zuur milieu te creëren. Daarnaast is het belangrijk om voldoende chloride binnen te krijgen. Chloride is een bestanddeel van zeezout. Over zeezout gesproken…

Resultaten laboratorium

Zoals Juglen een paar weken geleden meldde, heeft hij wat Keltisch zeezout naar een laboratorium gestuurd om te weten wat er in zit. De aanleiding was, dat een woordvoerster van het Voedingscentrum op TV bij Kassa vertelde dat er geen verschil is tussen zeezout en keukenzout. Nu weten we het eindelijk. Een deel van het rapport kun je hier downloaden. Het blijkt dat Keltisch zeezout absoluut geen zware metalen zoals kwik, cadmium, arsenicum en lood bevat. In plaats daarvan bevat het gezonde mineralen zoals ijzer, magnesium, zink en sulfaat. Over dat laatste was Juglen erg verbaasd. Hij zou denken dat sulfaat vervliegt, maar niets is minder waar. Sulfaat is een bron van zwavel. Wat zwavels in ons lichaam doen is te lezen in dit artikel van Marijke de Waal Malefijt. 

Helaas bleek de meetapparatuur niet gecertificeerd om sporenelementen te testen. Op dit moment gaan we nog achter de ruwe cijfers aan, hopelijk komen deze nog. Wel weten we nu, dat het zout schoon is en er vele andere mineralen in zitten dan enkel natriumchloride. 

Volgens het Voedingscentrum is er geen verschil tussen keukenzout en Keltisch zeezout. Keukenzout bestaat slechts uit natriumchloride, antiklontermiddel en wat synthetisch jodium. Keltisch zeezout bevat ook natriumchloride, maar deze gaat vergezeld van tal van mineralen. Als keukenzout en Keltisch zeezout hetzelfde is, dan is een chimpansee en een mens ook hetzelfde. Wetenschappers dachten altijd dat we 98,2% DNA deelden met de chimpansees, maar na een herberekening blijkt dit 95% te zijn. Slechts 5% verschil en toch een totaal andere uitkomst. Zo zouden we het ook met Keltisch zeezout kunnen zien.

Het effect van een stof kan sterk veranderen al naar gelang de omgeving waar het zich in bevindt. Een sinaasappel met slechts 50 mg aan vitamine C werkt krachtiger dan een pil met 1000 mg geïsoleerde vitamine C. Het antwoord is simpel: de vitamine C in de sinaasappel gaat vergezeld van duizenden hulpstoffen die de vitamine C ondersteunen. Deze bioflavonoïden moet het pilletje vaak missen. Sommigen zullen zeggen dat er ook pillen zijn met bioflavonoïden. Dan moet Juglen deze mensen toch teleurstellen, want gedroogde en geconserveerde stoffen werken vaak stukken minder krachtig dan verse varianten.

Het wordt nog gecompliceerder: wij mensen bestaan uiteindelijk uit atomen. Deze atomen bestaan volgens onderzoekers voor 99,9% uit niks. Wij mensen bestaan dus voor 99,9% uit niks. Toch maakt de 0,1% materie bijzonder veel uit. Een klein verschil kan dus grote gevolgen hebben voor het eindresultaat.

Als Juglen in een restaurant eet waar tafelzout wordt gebruikt, dan ligt hij daarna in bed met een bonzend hart. Als Juglen thuis flink wat Keltisch zeezout over zijn eten strooit, heeft hij nergens last van. Niet alleen de kleur is anders, maar ook de smaak is een wereld van verschil. Uiteindelijk kan het Voedingscentrum van alles zeggen, maar het blijft toch beter om het zelf te ervaren.

Een gezonde week,

 

Bron: Nieuwsbrief Juglen Zwaan d.d. 4 oktober 2015

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...