Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Gestrest? Je hart en bloedvaten blijven daar rustiger onder met een dagelijkse portie pistachenoten. Dat werkt ook 's nachts door.

 

Stress is slecht voor je hart; Amerikaanse onderzoekers bekeken of ze daar wat aan konden doen. Ze bezorgden een groep mensen stress, met lastige klusjes. De mensen hadden diabetes type 2. De helft van de groep at twee keer per dag een handvol pistachenoten, dat is 150 stuks of 85 gram. De helft van de noten was gezouten, de andere helft ongezouten.

Lagere bloeddruk

Na vier weken hadden de nootjes-eters minder gespannen bloedvaten en een lagere bloeddruk dan mensen die geen pistachenoten aten, ook in hun slaap. Noten bevatten veel goede vetten, vezels en antioxidanten. Stoffen die goed zijn voor het hart. Het is wel belangrijk dat het minstens voor de helft ongezouten noten zijn, en ook niet bereid met vet. Dat is wel even zoeken, want de meeste verkrijgbare pistachenoten in de supermarkt zijn gezouten.

Stress aanpakken

Het eten van pistachenoten helpt dus om hart en bloedvaten te kalmeren, maar biedt natuurlijk geen oplossing voor de stress zelf. Tijdens de lastige opdrachten die stress opwekten voor het onderzoek, voelden de deelnemers zich nog steeds gefrustreerd en boos.

 

Bron: Diabetes Fonds | Beeld: Pixabay

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...