Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Mensen die net hebben gehoord dat ze diabetes type 2 hebben, verkleinen hun risico op hart- en vaatziekten wanneer zij meteen gezonder gaan leven.

 

 

Mensen met diabetes type 2 hebben een grote kans op hart- en vaatziekten. Dat komt door ontstekingen in hart en bloedvaten, waardoor die versneld slijten en schade oplopen.

 

Dieet en wandelen

Britse onderzoekers volgden ruim 600 mensen die sinds kort diabetes type 2 hadden. Een deel van hen volgde een intensief dieet onder begeleiding van een diëtist, anderen volgden het dieet en wandelden een halfuur per dag stevig, op minstens 5 dagen in de week.  Weer anderen kregen alleen adviezen.

 

Hart en bloedvaten gingen vooruit

De mensen die gezond aten en de mensen die ook wandelden waren flink vooruit gegaan in gezondheid. Want na 6 maanden hadden ze veel minder ontstekingsstoffen in hun lichaam. Dat laat zien dat ze veel minder kans hebben op hart- en vaatziekten.

 

Bron: Diabetes fonds | Beeld: Pixabay

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...