Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Groente sappen 

De afgelopen week was Juglen Zwaan in het zuiden van Spanje voor een familie-uitje. Wat hij daar heb meegemaakt, had hij zelf niet kunnen bedenken. Zo werd in een restaurant droge witte wijn met aspartaamzoetjes omgedoopt tot zoete witte wijn. Op vakantie is het soms lastig om de gezonde lijn vast te houden, maar gelukkig hadden we aan de overkant van ons hotel een juicebar. Vol verwachting bestelde hij daar zijn verse juice, maar kwam van een koude kermis thuis: de juice was op smaak gebracht met flink wat suiker. Zonde, want sappen van groenten en fruit kunnen een weldaad zijn voor je gezondheid. Daarover gaat deze nieuwsbrief.

Recent kwam Juglen een onderzoek tegen naar de werking van voedingsstoffen op muizen. Ze hadden de muizen de standaard multivitaminepil gegeven, aangevuld met zuivere koolhydraten, vetten en eiwitten. Wat bleek: de muizen overleefden niet lang op dit dieet. De standaard 13 vitamines en 20 mineralen waren onvoldoende om de muizen op de been te houden. Kennelijk misten de diertjes nog wat stoffen, zoals flavonoïden. Flavonoïden zijn duizenden bioactieve stoffen zoals quercetine, apigenine, catechines, anthocyaniden en de isoflavonoïden. Deze stoffen doen erg veel voor onze gezondheid. Helaas krijgen weinig mensen hier veel van binnen.

De schatrijke Amerikaan David Murdock verloor zijn moeder op 42-jarige leeftijd aan kanker. Omdat hij niet hetzelfde lot wilde ondergaan heeft hij voor 500 miljoen een onderzoekscentrum gestart om te weten te komen wat zijn leven zou kunnen verlengen. De conclusie was dat groenten en fruit aanzienlijk kunnen bijdragen aan een vermindering van ziekten en je leven kunnen verlengen. Met name groentesap kan je gezondheid naar een hoger niveau tillen. Zo krijg je actieve plantenstoffen binnen die veel goeds voor je lichaam kunnen doen.

Dr. Béliveau heeft een groentesapje uitgedokterd dat specifiek een remmende werking op kanker zou moeten hebben. Zijn sapje bevat broccoli, spruitjes, spinazie, bietjes, knoflook, bessen, grapefruit, aangevuld met 2 theelepels kurkuma, 2 theelepels zwarte peper, groene thee-extract en 10 ml lijnzaadolie. Van elke groente gebruikt hij 100 gram met als resultaat een cocktail van 270ml.

 

Dr. Béliveau heeft muizen genetisch veranderd, waardoor ze geen immuunsysteem meer hadden. Hierdoor kregen de muizen snel kanker wat zichtbaar was aan de grote tumoren. Het bizarre is dat de muizen op het groentesapje van Béliveau pas veel later kanker kregen en vervolgens een trager verloop van de ziekte ondergingen.

In groenten zitten stoffen die schade aan het DNA kunnen herstellen. Deze stoffen ontbreken in gesynthetiseerde supplementen meestal omdat ze nog niet in kaart zijn gebracht. Zelf maak ik elke dag een groentesapje met een slowjuicer. Het voordeel van een groentesap is dat er weinig suikers in zitten. Fruit zit boordevol suiker en dan meestal de schadelijke fructosevariant. Groentesap is arm aan calorieën, maar rijk aan voedingsstoffen en dan vooral fytonutriënten. Mocht je een slowjuicer een te grote investering vinden, dan kun je ook altijd nog kant-en-klaar groentesap bij de biologische winkel kopen. Deze is minder vers en smaakt ook iets minder lekker, maar je kunt wel profiteren van de voordelen van groentesappen. Een slowjuicer draait heel langzaam, waardoor de nutriënten niet verloren gaan. Bij een sapcentrifuge kunnen door de warmte die bij de wrijving vrijkomt bepaalde enzymen en vitamines in activiteit verminderen. Maar beter iets dan niets!

Soms eet Juglen een dag helemaal niks en drinkt hij alleen groentesap. Eigenlijk is dat een vorm van sapvasten. Het voordeel is dat het lichaam wel de nutriënten binnenkrijgt om gezond te blijven, maar geen energie kwijt is aan de vertering van voedsel. De energie kan dan geheel gaan naar het immuunsysteem en het herstel van het lichaam. Ook raakt de maag gewend aan minder eten, waardoor deze krimpt en je sneller vol zit. Dit kan op termijn bijdragen aan afvallen. Wil je ook leren sapvasten, dan is de gratis online cursus Juice Challenge misschien iets voor je. Je wordt dan geleerd hoe je het beste 1, 2 of 3 dagen kunt sapvasten. Het kost niets en je kunt wel de kracht van groentesappen leren kennen.

Juglen's groentesap bestaat in de basis uit bleekselderij, komkommer en kiemen. Soms wisselt hij dat af met wortel of bieten. Mocht je nog meer sap-inspiratie zoeken dan heeft Juglen in zijn webshop nog een supertof E-book in de aanbieding met meer dan 40 recepten!

Wij wensen jullie een gezonde week,

 

Gezondheidstip van de week

Naast groentesappen kunnen ook fruitsoorten als blauwe bessen en aardbeien Alzheimer op afstand houden. Je kunt ze gemakkelijk aan een haverontbijt in de ochtend toevoegen. Als je niet aan verse bosvruchten kunt komen, kun je ook biologische ingevroren varianten kopen. Een bijkomend voordeel is dat deze meestal relatief gunstig zijn geprijsd.


Bron: Nieuwsbrief Juglen Zwaan d.d. 17 mei 2015

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...