Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Nieuwe zorgwekkende eetstoornis: juicerexia

 

 

Sterren zijn niet alleen beroemd om hun talent, maar vaak ook om hun bizarre diëten. Nu eten Amerikaanse celebs zelfs helemáál niks meer en gaan ze massaal over op sapkuurtjes. Met een nieuwe eetstoornis tot gevolg: juicerexia.

Een sapkuurtje volgen is voor de meesten van ons niets vreemds. Al houden we het zelf nog amper twee dagen vol, het is een veelgebruikt crashdieet en algehele reinigingsmethode om de laatste winterkilootjes kwijt te raken voor we in het vliegtuig springen naar onze zomerse vakantiebestemming. Alleen verschillen wij met heel bekend Amerika in één klein detail: onze cellulitis wordt niet vanuit alle hoeken door paparazzi breed in de media uitgemeten.

 

Juicerexia: langdurig sapvasten

Nou ja, eten kun je het niet noemen, maar in tegenstelling tot andere eetstoornissen komt in het geval van juicerexia, zoals deze nieuwe eetstoornis heet, er wel iets van voedingsstoffen naar binnen. Een nieuwe eetstoornis? Jazeker, juicerexia is namelijk onbewust door Amerikaanse sterren ontstaan sinds sommigen van hen langdurig sapkuren volgen. En ook juicerexia is net als alle andere eetstoornissen levensgevaarlijk... Sterren als Jennifer Aniston en Beyoncé Knowles hebben zich weleens gewaagd aan dergelijke sapkuren. Terwijl ze lyrisch zijn over de resultaten ervan, zijn er ook celebs die waarschuwen voor het gevaar van sapvasten. Zoals Gwyneth Paltrow die, nadat zij een sapkuur van tien dagen (!) had ondergaan, last kreeg van hallucinaties. 

 

Addertje onder het sapgras

Niet alleen hallucineren, maar nog veel meer ernstige gevolgen brengen sapkuren met zich mee. Zeker als een sapkuur niet tijdelijk, maar permanent wordt gevolgd, aldus experts. Sommige tienermeisjes gaan massaal in deze 'saptrend' mee en vervangen elke maaltijd door liters sap, omdat je er zo snel mee afvalt. Alleen schuilt er een addertje onder het sapgras, want zodra er weer wordt overgegaan op het normale voedingspatroon komen de verloren kilo's er zo weer aan. Het gevaar schuilt erin dat dit voor jonge meisjes - en ook voor veel vrouwen in Amerika en Engeland - reden genoeg is om door te blijven gaan met een sapkuur.

In Nederland zijn er gelukkig nog geen gevallen bekend van juicerexia. Wel wordt het sapvasten steeds populairder, maar laten we hopen dat we met onze Hollandse nuchterheid weten wanneer we moeten stoppen.

 

Bron: ze.nl 

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...