Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
 • Veilig betalen
 • Directe levering via email
 • Levering per post binnen 3 werkdagen
 • 24 uur per dag bereikbaar

Het beste voor jou en je kindje tijdens de zwangerschap.

Voor velen begint het voorjaar met een grote schoonmaak en goede voornemens en het plan om gezonder te gaan leven. Gezonder leven heeft niet alleen te maken met goede voeding en meer bewegen: ook preventief werken aan je gezondheid speelt een belangrijke rol.

Uit veel studierapporten is gebleken dat visvetzuren goed zijn voor hart en bloedvaten. Ook weten we inmiddels dat visolie belangrijk is rondom de zwangerschap voor de ontwikkeling van je kindje.

 

 

Visolie en zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, verlies je tot 50% van je eigen DHA voorraad! Het duurt zelfs tot 26 weken na je zwangerschap voordat je eigen DHA voorraad weer is aangevuld door je lichaam en wanneer je borstvoeding geeft, neemt je baby ook 60-70 mg DHA op via de moedermelk.

Maar DHA is wel heel belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en gezichtsvermogen van je baby. Ook kan een laag DHA gehalte kort na de bevalling van invloed zijn op een verhoogd risico voor het ontwikkelen van een postnatale depressie.

 

Vette vis?

Maar kan ik dan niet gewoon veel vette vis eten om voldoende DHA binnen te krijgen? Voor zwangere vrouwen is het veiliger om een goed gecontroleerd omega-3 supplement te gebruiken omdat vis teveel kwik kan bevatten. 

 

Belangrijke zaken op een rij: 

 • Een verhoogde inname van omega-3 vetzuren verlaagt het risico op een vroegtijdige geboorte
 • Peuters waarvan de moeder vanaf de tweede helft zwangerschap tot in de eerste drie maanden borstvoeding een EPA+DHA supplement gebruikte, scoren op 4-jarige leeftijd hoger op de IQ-test dan peuters waarvan de moeder dit niet deed.
 • Er is een positief verband tussen de DHA status van een pasgeboren, voldragen baby en de rijpheid van het netvlies.
 • Wanneer je zelf allergieën, eczeem, hooikoorts of astma hebt, is het verstandig Omega-3 te gebruiken. Je verlaagt hiermee het risico van je baby op voedselallergie, astma, chronische hoest, eczeem of een piepende ademhaling.
 • Omega-3 is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen van je baby.

 

Wat nog meer?

 • Omega-3 = EPA+DHA uit visolie (EPA+DHA worden nauwelijks in het lichaam aangemaakt)
 • Omega-3 vetzuren worden gewoonlijk geassocieerd met ontstekingsreacties en remmen ontstekingen af.
 • Dankzij het ontstekingsremmende effect (= jeukremmende eigenschap) van EPA moet het mogelijk zijn minder corticosteroïdzalfjes te gebruiken bij een jeukende huid.
 • Orale inname van EPA verzacht een jeukende huid.
 • DHA is de belangrijkste bouwstof van het netvlies (het zit opgeslagen in het fotosegment dat verantwoordelijk is voor het opvangen van de lichtprikkels). EPA wordt beschouwd als een beschermende stof voor het vaatwerk in de ogen.

Omega-3 ondersteunt dus niet alleen de gezondheid van je hart en bloedvaten en is goed voor jou en de baby tijdens de zwangerschap, maar heeft ook invloed op je huid en kan ondersteuning bieden voor je geest.

Omega3 van Beyuna is gemaakt uit 100% natuurlijke visolie en 2 capsules bevatten 1000 mg aan totale vetzuren uit visolie, waarvan: Eicosapentaeen zuur (EPA) 530 mg, Docosahexaeen zuur (DHA) 100 mg, overige visvetzuren 370 mg.

Interesse in dit product? Mail naarinfo@wellness-kadobon.nl of bel met 06 2981 2518. 

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...