Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Je dag beginnen met een ontbijt houdt je bloedsuiker stabiel. Maar het helpt niet per se om af te vallen, zeggen Britse onderzoekers.

 

 

Het advies is altijd: begin je dag met een ontbijt. Dat zou belangrijk zijn om je lichaam op gang te brengen, en het voorkomt lekkere trek en snoepen. Dat advies is maar voor een deel waar, zeggen Britse onderzoekers.

 

Niet meer calorieën

De onderzoekers volgden 6 weken lang een groep mensen waarbij een deel wel en een ander deel niet ontbeet. Mensen in het onderzoek die het ontbijt overslaan, eten de rest van de dag niet meer calorieën. Er is dus geen bewijs dat ze meer snoepen.

 

Betere bloedsuiker

Mensen die wél ontbijten, verbruiken meer calorieën doordat ze overdag meer bewegen. Uiteindelijk kwamen de groepen ongeveer op hetzelfde uit, met één groot verschil: de groep die ontbijt heeft stabielere bloedsuikerwaarden.

 

Hoe zit het nou?

De onderzoekers denken dat mensen die regelmatig ontbijten over het algemeen slanker zijn en meer bewegen. Ze leven vaak ook in andere opzichten gezonder. Er is dus voor gezondheid en afvallen meer nodig dan ontbijten. Maar voor een goede bloedsuiker is ontbijten goed.

 

Bron: Diabetes Fonds | Beeld: Pixabay

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...