Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Remineraliseer jezelf

Deze week kwam mij  (Juglen Zwaan) een rapport onder ogen, waaruit blijkt dat bestrijdingsmiddelen de opname van mineralen ernstig in de weg zitten. Dit gebeurt al in de plant zelf. Zo kan de opname van magnesium en calcium ernstig belemmerd worden door glyfosaat, een bestrijdingsmiddel van Monsanto. Is dit ernstig en wat kunnen we eraan doen?

Mensen die de nieuwsbrieven van Juglen al langer lezen, weten dat hij niet echt een fan is van tarwe. Eén van de redenen hiervan is dat tarwe niet zo rijk is aan voedingsstoffen. Nu blijkt volgens onderzoek dat tarwe de laatste 160 jaar enorm achteruit is gegaan in de hoeveelheid mineralen. Dit komt doordat de bodem er slecht aan toe is. We zaaien en oogsten zoveel, dat de grond hierdoor totaal uitgeput raakt. We kijken op dit moment vooral naar de winsten op korte termijn, maar vergeten daarmee de resultaten op lange termijn. Hoe de bodem er over een aantal jaar uitziet, zien we dan wel weer. Hoe onze gezondheid eraan toe is, is ook van latere zorg.

We zijn op dit moment op weg naar 7 miljoen chronisch zieke mensen in Nederland. Overgewicht speelt een grote factor hierin. De meeste mensen denken dat overgewicht komt doordat we teveel calorieën eten, maar dat zou wel eens heel anders kunnen zitten. Ons lichaam verlangt namelijk naar voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Krijgt het lichaam die niet aangeboden, dan is er een voedingsstoffentekort en geeft het lichaam aan dat er gegeten moet worden. Zo kunnen er mensen zijn met overgewicht die op macroniveau alle voedingsstoffen zoals vetten, eiwitten en koolhydraten wel binnenkrijgen, maar op microniveau de vitaminen en mineralen missen. Dat is ook de reden dat een Mc Donalds-maaltijd geen voldoening geeft en er meestal na 30 minuten weer een hongergevoel optreedt.

Volgens de schrijver van het boek De enzymfactor zijn er naar schatting in ons lichaam meer dan 5000 enzymen actief om ons gezond te houden. Deze enzymen zijn vaak sterk afhankelijk van voldoende mineralen in onze voeding. Zelfs als je geen junkfood eet, maar gewoon groenten en fruit, kun je gemakkelijk een tekort aan mineralen opbouwen. De reden is dus de eerdergenoemde bestrijdingsmiddelen die de mineralen wegdrukken.

Een andere methode om je te remineraliseren is door Keltisch zeezout te gebruiken, eventueel in de vorm van een sole (zoutoplossing). Wat Juglen de laatste tijd doet is het verse sap van één sinaasappel of een halve citroen aan mijn glas drinkwater toevoegen. Hij denkt dat de verhouding ongeveer 1:10 is, dat is genoeg om het water een heerlijk frisse smaak te geven en tegelijk de mineralen weer aan te vullen. Regelmatig een handje nootjes eten kan ook helpen de mineralen aan te vullen. Het voordeel van Keltisch zeezout is dat er een breed spectrum aan mineralen in zit, maar het is niet altijd optimaal opneembaar. Mineralen uit planten zijn beter opneembaar voor mensen. Daarom is het eten van voldoende biologische groenten en fruit onmisbaar voor een goede gezondheid.

Deze week mailde iemand Juglen een foto van een mineralensupplement met de vraag of dat goed is. Hij vraagt  dan altijd meteen hoeveel groenten en fruit er gegeten wordt, want 97% van de Nederlanders eet structureel te weinig groenten en fruit. Je kunt beter alle voedingsstoffen uit de natuur halen dan uit een laboratorium.

Een ander probleem is dat onze spijsvertering er vaak zo ernstig aan toe is, dat veel voedingsstoffen en mineralen simpelweg niet worden opgenomen. Het helen van de darm is in veel behandelingen één van de eerste dingen waar hij mee begint. Gezondheid begint echt in de darmen, want alleen als deze gezond zijn kunnen de voedingsstoffen worden opgenomen.

Een ander nadeel van het gebrek aan mineralen in onze voeding, is dat ons lichaam ontvankelijker wordt voor de giftige zware metalen die in ons voedsel, het water of de lucht voorkomen. Alle mineralen werken samen. De ‘goede’ mineralen verhinderen de opname van de slechte. Zo kan selenium bijvoorbeeld de opname van kwik verhinderen. Hoe dit precies per mineraal werkt, is te zien in het mineralenwiel.

Als je jezelf wilt helen, is het belangrijk om eerst de aanvoer van nieuwe toxines tot het minimum te beperken. Eet o.a. zoveel mogelijk biologisch, drink gefilterd water en stop met roken. Dan kun je jezelf ontdoen van toxines zoals zware metalen. Het eten van veel bladgroenten helpt hier heel goed bij. Juglen maakt zelf elke ochtend een sapje met een slowjuicer om de mineralen uit groenten te halen. Dit vult hij dan aan met spirulina, chlorella of tarwegras.

Wil je meer weten over gezondheid neem dan eens een kijkje op de site van Juglen Zwaan aHealthylife.nl

Bron: Nieuwsbrief Juglen Zwaan d.d. 26-04-2015

 

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...