Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Medische onderzoeken te vertrouwen?

De uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsfase die aan elk product voorafgaat, is uitzonderlijk kostbaar – om nog maar te zwijgen van het duizelingwekkende scala aan experimenten dat moet worden gedaan voor een medicijn veilig op de markt kan worden gezet, zei hij met wat ik herkende als naïeve oprechtheid.
 
Als al dat onderzoek en al die experimenten daadwerkelijk zouden plaatsvinden, zou niet 80 procent van alle geneesmiddelen niet-werkzaam zijn of ernstige bijverschijnselen vertonen.
 
Elders in mijn boek* toon ik aan hoe veilig deze zorgvuldig geteste producten – die, naar verluidt, om uw veiligheid te waarborgen aan uitzonderlijk kostbare onderzoeken worden onderworpen - in werkelijkheid zijn.
 
Herinnert u zich het Softenon (Thalidomide)-schandaal?
 
Dit zogenaamd onschadelijke kalmeringsmiddel werd aan zwangere vrouwen voorgeschreven en veroorzaakte talloze misvormde baby’s bij wie armpjes en beentjes ontbraken.
 
Foto’s van Softenonbaby’s vervulden de wereld met afgrijzen.

De verkoop van medicijnen

De farmaceutische industrie geeft tweemaal zoveel geld uit aan marketing als aan onderzoek en ontwikkeling. En er zitten sterk uiteenlopende kanten aan medische marketing. Werp maar eens een blik in de achterbak van de auto van een artsenbezoeker.

Zo’n artsenbezoeker is in wezen niets anders dan een geneesmiddelenverkoper. Hiertoe heeft hij een graad in de geneeskunde of de farmacologie, een auto van de zaak, een mooi inkomen en wat leuk marketingspul. In zijn achterbak ligt een schat aan pennen, mokken, kleine bureaulampen, T-shirts en andere hebbedingetjes. Allemaal met de complimenten van een of andere fabrikant.

Natuurlijk, je hoort de stemmen al: ‘Het is maar reclamemateriaal, niks aan de hand.’ Nou, was dat maar waar.

En de leuke reisjes dan?

Als de arts erin slaagt om, stomtoevallig natuurlijk, een gegeven aantal patiënten binnen een gegeven periode het nieuwe, sterk aanbevolen product voorgeschreven te krijgen, dan ontvangt hij vanuit de farmaceutische industrie wellicht een uitnodiging voor het bijwonen van een medisch congres waarvoor alle kosten vergoed worden.
 
Zo’n congres vindt dan bijvoorbeeld plaats op Kreta of een andere aantrekkelijke locatie.
 
Maar indien het product aan een zeker aantal mensen wordt voorgeschreven, dan vindt het congres ook zeker op een leuke locatie plaats.
 Tijdens zo’n 7- of 10-daags congres is het absoluut noodzakelijk om flink van de plaatselijke cultuur en natuur te genieten, zodat de congresbezoeker niet onverhoopt tabak van de wetenschap krijgt - waarbij 80 of 90 procent ruimte voor ontspanning als aanvaardbare norm gehanteerd wordt.
 
Hoe dan ook, ik ben ervan overtuigd dat zulke belangen nooit van invloed geweest zijn op de professionele besluitvoering van eerlijke artsen.

Alleen wapenindustrie verdient meer

Laten we eens kijken hoe winstgevend de farmaceutische industrie in werkelijkheid is. Jaarlijks wordt in de VS 70 miljard dollar aan geneesmiddelen uitgegeven en dit cijfer is al een paar jaar oud. 
Dit is nagenoeg gelijk aan het bruto nationaal product van Hongarije.In 1974 kochten alle Amerikanen bij elkaar 11.000 ton aspirine. Dat zijn ongeveer 16 miljard pillen, wat neerkomt op zo’n 80 pillen per persoon per jaar.Het onderstaande tekst over farmaceutische producten verscheen op 10 mei 2003 in de Hongaarse krant Népszabadság.

“De schatting is dat de jaarlijkse omzet van geneesmiddelen wereldwijd rond de 400 miljard dollar is - wat vijf keer het Hongaars bruto nationaal product is.
 “Door dynamisch groeiende winsten is de farmacie de op één na meest lucratieve industrie.
Op dit moment verdient alleen de wapenindustrie meer geld."

Miljarden per product!

De prijs van nieuwe geneesmiddelen wordt regelmatig verhoogd zonder dat de werkzaamheid ervan significant wijzigt.

Volgens de directeur van een farmaceutisch bedrijf dat ook in Hongarije vertegenwoordigd is, zijn er een aantal mogelijkheden om een molecule een facelift te geven en als nieuw te verkopen.”

“Maar de echte winsten worden behaald met de gepatenteerde nieuwe werkzame stoffen.Een product dat als heet broodje over de toonbank gaat, kan jaarlijks tot acht miljard dollar opleveren. De geschatte winst daarvan is 30%.Dus de farmaceutische industrie heeft er belang bij om zoveel mogelijk nieuwe en dure producten op de markt te zetten.
De schatting is dat een bestseller maximaal 8 jaar geld oplevert.
Zolang het duurt, moet het dus gemolken worden.”

Verpletterende winstmarges

Een industrie van 400 miljard dollar kan net zo goed over de kop gaan als elke andere industrie.
Het draait allemaal om de winstmarge. Hoeveel iets kost. En hoeveel er overblijft als winst. Bekijkt u onderstaande cijfers eens.
 

Zou u tevreden zijn als uw bedrijf vergelijkbare fabricagekosten en verkoopprijzen zou hebben?

Ik ken geen enkel andere bedrijfstak dat een dergelijke verpletterende winstmarge heeft.
U begrijpt wel dat sommige mensen een moord zouden plegen voor zo’n kans. 

 

Bron: www.internetwks.com/statinalert)

Levenslange medicatie grootste winstgever

En de absolute topper onder de toppers is een geneesmiddel dat een leven lang gebruikt moet worden.

Wat in wezen nog het meest verbazingwekkend van alles is, is dat zelfs artsen willen beweren dat er ziektes bestaan die binnen het lichaam niet uitgeroeid kunnen worden, maar slechts kunnen worden ‘beheerst’, ‘in evenwicht gehouden’ of ‘levenslang behandeld.’ 

Voorbeelden hiervan zijn diabetes, hoge bloeddruk, arteriosclerose (aderverkalking) en andere chronische ziekten.

Farmaceutische lobbyisten hebben de medische cultuur zover gekregen dat deze een categorie aanvaardt die geen enkele andere beroepsgroep zich ooit in de schoenen had laten schuiven – de categorie ‘onoplosbaar’.

Een huis dat niet gebouwd kan worden, een brug die instort, een auto die niet gerepareerd kan worden, een biefstuk dat niet gebakken kan worden? U zou het niet pikken van de architect, ingenieur, monteur of kok!

Geneeskundigen worden wel opgeleid om te denken: ‘Hier bestaat geen behandeling voor; dit kan alleen maar worden opgelapt of ingeperkt. 

Op een dag, als het onderzoek zover is, komt er wel een oplossing.  Wacht maar rustig af.’

 

Bron: Nieuwsbrief dr. Gábor Lenkei d.d. 10 augustus 2015

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...