Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Tips om je stress level te verlagen

 

  Ken je dat gevoel? Stress… dat je van het woord stress al stress krijgt? Dan zit er iets niet goed, in dit artikel een aantal tips om je stress level te verlagen. Spanning en stress kunnen op den duur lichamelijke en geestelijke klachten geven. De oorzaak van een hoog stress level kan voor iedereen verschillend zijn. Heb jij een te hoog stress level? Dan heb je wellicht iets aan de tips in dit artikel.

Ontstress tips:

- Doe wat je moet doen en niet meer. Neem niet teveel hooi op je vork, stel je grenzen en handel naar je grenzen. Genoeg is genoeg. Sluit dingen af die je kunt afsluiten.

- Zorg voor een goed dag- en nacht ritme, als je uitgerust bent kun je helder nadenken over dingen die jou stress geven waardoor je misschien zelf met oplossingen kunt komen.

- Vraag aan je partner of hij of zij je een massage wil geven, even tijd samen en een prettige aanraking kan voor ontspanning zorgen. Heb je geen partner, dan kun je ook een afspraak maken bij een massagesalon, kies dan voor een ontspanningsmassage. Je kunt ook een dag naar een sauna gaan of naar een hammam, kom hier even heerlijk tot jezelf.

- Vitamines kun je helpen om je stress level te verlagen, vitamine B, C, D E, en magnesium zijn vitamines en een mineraal die effectief zijn om je van binnenuit te helpen met stress. Het draagt bij aan je algehele gezondheid en tegen vermoeidheid.

- Om je stress level te verlagen kun je ook wat meer avocado, bessen, knoflook, sinaasappels, havermout en… chocolade eten. In deze voeding zitten verschillende vitaminen en mineralen die zorgen dat je meer relaxed wordt, die je helpen bij je alertheid, die je stemming een oppepper geven. En ja, chocola staat hier ook bij! Vooral in pure chocola zitten stoffen die ervoor zorgen dat je gemoedstoestand wordt verbeterd en je bloeddruk wordt verlaagd. Een heerlijk excuus of niet?

- Drink jij graag thee? Drink wat vaker een kop groene thee en/of kamille thee, het zorgt ervoor dat je je beter kunt ontspannen waardoor je nachtrust wordt verbeterd.

- Bij praktische problemen (denk aan; financiën, woning, werk etc) schakel hulp in. Er zijn instellingen of mensen in je eigen netwerk die je hierbij kunnen helpen. Je kunt het niet altijd alleen. Je spanningen zullen afnemen als je gerust bent omdat iets is geregeld of wordt geregeld.

- Maak tijd vrij voor jezelf, vind je dat moeilijk? Zorg dan dat je een kruis in je agenda zet op één dag in de week of op twee avonden in de week. Op deze momenten kun je ontspannende activiteiten uitvoeren waar je zelf voor kiest en die je zelf wil doen. Je kunt een film gaan kijken, of je neemt een bad met lavendelolie. Doe je telefoon uit en ga dat ene boek lezen waar je nooit aan toekomt. Je kunt ook jezelf gaan verwennen, doe bijvoorbeeld een masker in je haar of op je gezicht. Soms is het heel fijn om even alleen te zijn en niets te moeten. Doe alleen de dingen die je wil doen. Als dat helemaal niets is, dan is dat ook goed!

- Leer om “nee” te zeggen:wil iemand iets van jou terwijl jij dat eigenlijk niet wil? Doe je het dan toch? Waarom zou je het doen terwijl je het eigenlijk niet wil? Leer in zo een situatie om “nee” te zeggen. Als iemand bij jou een probleem wil neerleggen, leg het probleem dan terug. Je kunt dit op een meelevende manier doen door bijvoorbeeld te zeggen: “wat vervelend dat jou dit overkomt, wat ga je er aan doen om dit op te lossen”? Op deze manier neem jij het probleem niet over en laat je de ander zelf nadenken over een oplossing.

- Bodyscan – Mindfulness, dit is een methode om je bewust te worden van je lichaam en jezelf waardoor je kunt ontspannen. Even weg van het hier en nu en aandacht voor jezelf, voor wat je voelt en voor wie je bent. Op YouTube kun je talloze oefeningen vinden van bijvoorbeeld Esther Coumans en Dick de Ruiter. Toen ik op deze methode werd gewezen dacht ik wat een zweverig gedoe, nu ik het regelmatig doe is mijn mening bijgesteld. Persoonlijk vind ik het zeker de moeite waard om, als je heel veel stressklachten hebt, dagelijks of regelmatig een dergelijke oefening te doen!

 

Ik hoop dat als je last hebt van stress, je iets aan dit artikel hebt. Het met jezelf bezig zijn, of je nou stress hebt of niet, is goed. Het is fijn om jezelf af en toe te verwennen, om te ontspannen. Je hoeft niet direct klachten te hebben om bepaalde dingen uit te voeren die omschreven staan in dit artikel. Je kunt klachten hiermee misschien juist voorkomen. Mijn persoonlijke ervaring is dat balans en ontspanning veel bijdragen aan je stress level.

Hoe zorgt jij voor minder stress? 

 

Bron: Bellesqa | Beeld: Pixabay

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...