Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

De voordelen van een massage

 

Na een goede massage voel je je verfrist en opgeladen, zowel geestelijk als lichamelijk. Naast ontspanning biedt een massage nog andere voordelen.

Pijn verlichtend

Een massage helpt bij het verlichten van pijn. Wanneer spieren overbelast zijn, produceren ze afvalproducten zoals melkzuur. Massage zet de spierstofwisseling aan om deze stoffen af te voeren. Verkrampte spieren kunnen ook bepaalde bloedvaten en zenuwen afknellen; een zachte massage helpt de kramp verminderen. De manuele druk op de huid zet namelijk de bloedsomloop aan het werk waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren worden getransporteerd. Vermoeide, pijnlijke spieren herstellen zo veel sneller.

Mooimaker

Ook de huid wordt mooier van een (zelf)massage: de vetklieren gaan beter werken en de verbeterde bloedtoevoer heeft een versterkend effect op de huidcellen. De huid krijgt letterlijk een roze, gezonde gloed.

Tegen stress

Het masseren heeft tenslotte ook een positieve invloed op de aanmaak van de comforthormomen endorfine en serotonine (geeft een geluksgevoel). Daarnaast verlaagt het de aanwezigheid van het hormoon stresscortisol.

Genoeg redenen om een massage te boeken, toch? Geen tijd of geld? Kijk je partner lief aan of geef jezelf een massage.

Bron: Sante.nl | Foto: Pixabay

 

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...