Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Afwisselend snel en langzaam wandelen – interval-training – is beter voor mensen met diabetes type 2 dan langdurig op dezelfde snelheid wandelen. Dit blijkt uit Deens onderzoek.

 

 

De onderzoekers vergeleken twee groepen mensen met diabetes type 2: zij wandelden allemaal 4 maanden lang 5 keer per week 1 uur.

De ene groep wandelde continu op gemiddelde snelheid; de andere groep liep afwisselend 3 minuten snel en 3 minuten langzaam. Bij de interval-trainingsgroep verbeterden de bloedsuikers én de insulinegevoeligheid. 

 

Lange termijn

Het is de vraag of dit effect ook op langere termijn aanhoudt. En, is een intervaltraining wel geschikt voor alle mensen met diabetes type 2? De onderzoekers zijn bezig met een vervolgonderzoek om deze vragen te beantwoorden. Kunt u niet wachten? Bespreek dan met uw arts of een interval-wandeltraining goed voor u is.

 

Bron : Diabetes fonds | Beeld: Pixabay

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...