Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt wellness-kadobon.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Inlog Deelnemer
Deelnemer woorden?
Volg ons ook op:
Onze garanties:
  • Veilig betalen
  • Directe levering via email
  • Levering per post binnen 3 werkdagen
  • 24 uur per dag bereikbaar

Water met citroen = doen!!!!!

Het is een van de beste tips die ik ooit gekregen heb (wel, in een boek gelezen heb): water met citroen(sap) erin.

   

Ik was vroeger nogal verslaafd aan frisdrank en wilde dit ook absoluut niet opgeven, ik moest er niet aan denken om de hele dag enkel water te drinken. Tot dat ik op een dag besloot een flesje citroensap te kopen en dit in bruisend mineraalwater te doen, om het een keertje geprobeerd te hebben. Tot mijn verbazing vond ik dit super lekker – ik hield dan ook al van de smaak van citroen in frisdrank en dit smaakte niet veel anders, alleen iets minder zoet.

 

Sinds die dag (zo’n 2 jaar geleden) drink ik elke dag water met citroen erin, dit kan vers citroensap zijn of enkel een schijfje citroen. Ik weet dat veel meiden een soort van frisdrank verslaving hebben (drink jij meer dan 2 glazen frisdrank per dag, dan heb ik het over jou! maar met deze tip kom je daar eindelijk vanaf. Het is niet zo dat je nooit meer frisdrank mag drinken, wie ben ik om te zeggen wat je wel of niet mag drinken, maar weet wel dat je lichaam niet van frisdrank houdt en dat het je op lange termijn ziek kan maken. Waar je lichaam wel van houdt: water. Waar je lichaam nog meer van houdt: water met citroen! 

Vijf redenen waarom je vanaf nu elke dag water met citroen zou moeten drinken:

  1. Citroensap bevat veel vitamine C en potassium, welke je weerstand een handje helpen. Vitamine C vecht natuurlijk tegen ziektes en de potassium bevordert de werking van je hersenen en zenuwsysteem en helpt je bloeddruk op peil te houden.
  2. Water met citroensap kan je helpen om gewicht te verliezen. In citroenen zitten pectine vezels welke je hongergevoel kan tegengaan. Water helpt natuurlijk ook een handje: vaak denk je misschien dat honger hebt, maar heeft je lichaam extra vocht nodig. Drink dus eerst een groot glas water met een citroenschijfje of sap en grote kans dat je daarna geen honger meer hebt.
  3. Vers citroensap in lauw/warm water helpt je spijsvertering om gang te komen. Citroenen zitten ook nog eens vol met mineralen en vitaminen die je lichaam van binnenuit ‘schoonmaken’ waardoor je darmen beter hun werk kunnen doen. Het resultaat: minder kans op een opgezette buik.
  4. De vitamine C in citroenen helpt ook tegen puistjes en fijne lijntjes – je krijgt hierdoor van binnenuit een mooie huid. Citroen wordt dan ook vaak verwerkt in reinigers voor je gezicht.
  5. De laatste, misschien wel fijnste reden: het is ontzettend lekker! Ik vind citroensap in bruisend water net zoals frisdrank smaken. Alleen bevat dit drankje amper calorieën en is het ook nog eens goed voor je lichaam.

Ik drink meestal in de ochtend het sap van 1/3 citroen in water op kamertemperatuur, vers geperst. Daarna doe ik 1-2 schijfjes citroen in een glas en vul ik dit de hele dag door met gekoeld (mineraal)water, soms bruisend soms plat. Gemiddeld gebruik ik dus een halve citroen per dag en komt dit uit op zo’n 4 citroenen in de week, die ik altijd biologisch koop voor zo’n 60 cent per stuk. Vele malen goedkoper dan al die flessen frisdrank van vroeger!


Sinds ik gewend ben aan citroensap in water wil ik niets anders en vind ik frisdrank helemaal niet zo lekker meer: na 2 slokjes heb ik het wel gezien en ik vind het nu eigenlijk maar een raar chemisch smaakje hebben. Doe je lichaam een plezier en houd ook nog eens geld over: stap over op citroen water.

 

Bron: Your Perfect Skin Hair & Beautysalon

NIEUWSUPDATE
De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders te kampen heeft met chronische huidkla...
Deze week raasde de storm over het land. Nadat het weer opgeklaard was, hoorde Juglen Zwaan veel mensen om zich heen klagen o...
Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van...